top of page

I KRISE RYKKER
JENTER 
BAKOVER
I KØEN

Koronapandemien har ført til at millioner av jenter har rykket bakover i rettighetskøen, og flere tiår med fremskritt er under press. Skal jentene kunne komme seg fremover igjen er vi nødt til å stå sammen om å bremse denne negative utviklingen.

ezgif.com-video-to-gif.gif

Prisen for krisen er skyhøy
 

743 millioner jenter fikk ikke gå på skolen i mars 2020, da spredningen av koronaviruset og smittevernstiltakene var på topp. Mange av jentene vil aldri komme tilbake.

202004-LBR-09.jpg

Giftes bort
 

Arbeidsledighet og fattigdom gjør at risikoen for at barn blir giftet bort øker; 13 millioner flere barneekteskap kan finne sted som følge av koronakrisen.

DETTE SKJER NÅ!

Pandemien har store konsekvenser for jenter der Plan jobber, mange
av dem mer alvorlige enn selve viruset. Vold, overgrep, omskjæringer, økt risiko for barneekteskap og tap av skolegang er noen av dem.


Jenters rettigheter og beskyttelse skal ikke presses tilbake, de skal fram.

Skjermbilde 2020-07-07 16.50.36.png

Du kan hjelpe jentene 

Cover.jpg

Et spørsmål om liv eller død
 

Om koronapandemien fortsetter å herje vil mangel på prevensjon kunne føre til opp mot 7 millioner uønskede graviditeter. Svangerskapskomplikasjoner er den største dødsårsaken blant tenåringer i land hvor Plan jobber. 

ezgif.com-video-to-gif-3.gif

Vi må hjelpe de mest sårbare
 

Det tar lang tid å vende tilbake til en slags normalitet etter at kriser er over. Og ofte fører kriser med seg konsekvenser som rammer sårbare grupper særlig hardt. Derfor må vi også være tilstede etter krisen og jobbe langsiktig.

JENTENE RYKKER BAK I KØEN

Men hvor lenge kan de vente? 

Skjermbilde 2020-07-07 16.50.36.png

Bli Planfadder og støtt det langsiktige arbeidet i landet og lokalsamfunnet der fadderbarnet bor.


Kontakten med fadderbarna og familiene deres gir oss en unik kjennskap til områdene vi jobber i. Plan kjenner behovene og har generelt stor tillit i befolkningen. 

Koronakrisen gjør at mange jenter rykker tilbake til start. Du kan bidra til å ta igjen forspranget som Planfadder

bottom of page